Velkommen til Dansk Matematisk Forenings blog

Dansk Matematisk Forening lancerer i dag vores nye blog. Læs med i dette første indlæg om vore motivationer bag.

Fra i dag lancerer Dansk Matematisk Forening et nyt initiativ. Nemlig denne blog. Dette allerførste indlæg fortæller lidt om baggrunden for oprettelsen, hvad bloggen kommer til at indeholde samt hvordan den bliver redigeret. Så skal der nok komme mere interessante indlæg senere -- tilmed med matematisk indhold.

DMF har igennem længere tid haft et medlemsblad, Matilde. Matilde har de senere år haft en ret ujævn udgivelsesfrekvens, og med stigende portopriser har det været en ret stor budgetpost, der sjældent blev realiseret. Bestyrelsen for DMF har derfor besluttet, at vi ville forsøge os med en hurtigere måde at kommunikere matematik og DMF-aktiviteter til vores medlemmer og andre interesserede på. Derfor denne blog.

Bloggen har skiftende redaktører. I første omgang går redaktør-tjansen på skift mellem nogle bestyrelsesmedlemmer. Dette første indlæg er skrevet af Simon Kristensen, der er formand for foreningen. Redaktørerne har frie hænder i forhold til indhold, men det skal dog være enten DMF-relevant (som dette indlæg) eller matematik-relevant i bred forstand. Det matematiske indhold kommer derfor nok til at afhænge af, hvem der lige sidder i den aktuelle redaktørstol.

Redaktionen er åben for alle medlemmer! Sidder du derude med en lille matematik-blogger i maven, så send endelig en mail til os på dmf@mathematics.dk eller til et medlem af bestyrelsen. Så skal vi nok finde en plads til dig i redaktions-turnussen.

Vi håber, at I gider læse med!

Simon Kristensen