Overvældende tilslutning til UNF Matematik Camp 2023

Dansk Matematisk Forening støtter UNF Matematik Camp 2023.

Vi har på UNF Matematik Camp 2023 afholdt vores hyttetur her i weekenden (9.-11. juni) på Danmark Tekniske Universitet. Vi nærmer os nemlig stille og roligt skolernes sommerferie, hvor campen bliver afholdt, og der er stadig enkelte ting som vi skal have styr på.

I år bliver campen afholdt på Danmark Tekniske Universitet fra d. 20. juli til d. 28. juli. Vi har i år haft en kæmpe tilslutning til campen, hvilket betyder, at vi har en fyldt camp med 60 deltagere fra ungdomsuddannelser fra hele landet. Vi ser utrolig meget frem til at kunne byde dem velkommen til en uge med matematik, sociale aktiviteter og anden læring.

UNF Matematik Camp bliver arrangeret af UNF – Ungdommens Naturvidenskabelige Forening. Vi er 26 arrangører fra hele landet, hvor størstedelen af os er tilknyttet danske universiteter, og så er vi frivillige. UNF Matematik Camp er et projekt, som har kørt i mange år. Det betyder, at vi har en masse erfaringer, idealer og traditioner. På Matematik Camp ønsker vi at afmystificere matematik efter gymnasiet. Det betyder, at vi underviser i matematik, som man først lærer om på universitetet. I år er vores emner Lineær Algebra med Anvendelser, Logik, Sum og Differensregning, og Grafteori. Vores undervisningsstil er stærkt inspireret af universitetet, da vi ønsker at give de unge en oplevelse af, hvordan man lærer matematik på universitetet. Det, at vi tager inspiration fra universitetet, betyder også at vi lægger stor vægt på det sociale aspekt af matematik. Vi bruger derfor meget energi på at lave grupperegning samt tilrettelægge sociale aktiviteter på campen. Mange af vores sociale aktiviteter er bundet af traditioner, såsom kageløb og stikbold mod arrangørerne. Vi kommer ikke til at uddybe dette yderligere, da det gerne skulle være en overraskelse at komme på camp.

Vi har i år søgt støtte fra Dansk Matematisk Forening grundet det høje antal deltagere. Dansk Matematisk Forening har sagt ja til at støtte vores afsluttende festmiddag for frivillige og deltagere. Det er vi utroligt glade for på Matematik Camp.

Vi glæder os til at give en opdatering her på bloggen, når vi starter campen. Hvis I gerne vil følge lidt med i hvad der sker på campen, så vil vi opfordre jer til at følge med på vores Facebookside, https://facebook.com/UNF.MatematikCamp.