Endnu en stor succes for UNF matematik camp

Dansk Matematisk Forening har igen i år støttet Ungdommens Naturvidenskabelige Forenings matematik camp. Her fortæller de lidt om campen.

Den danske sommer byder på mange skønne oplevelser, men en uge er helt særlig for en masse unge gymnasieelever med en gnist for matematik. På Danmarks Tekniske Universitet er en uge med masser af perspektiv på matematik, sociale aktiviteter fyldt med sjov og ballade og nye venskaber netop kommet til ende. I år har campen været så stor at vi er vokset fra de gamle lokaler og flyttet ud i noget større.

Campen har budt på forelæsninger og øvelser i talteori, incidensgeometri, ringteori og gauge symmetrier, hvor deltagerne har kunnet prøve kræfter med emner og metoder, man typisk først møder på universitetet. For mange har fagene til tider udfordret, men ved at stå fast har de opnået indsigt i arbejdet med matematik og en begejstring for, hvad universitetet vil kunne byde dem. I øvelsestimerne efter forelæsningerne har deltagerne arbejdet sammen om at løse opgaver, og det har givet masser af succesoplevelser. Kurserne har endda inspireret så meget, at vi har hørt rygter om flere deltagere, der har tænkt sig at udforske emnerne endnu dybere, når de skal skrive studieretningsprojekt til foråret.

På UNF Matematik Camp er fokus ikke på deltagerens evner i matematik, men derimod på interesse og nysgerrighed. Derfor har de sociale aktiviteter også en stor rolle. Hver dag har vi både store og små aktiviteter, som f.eks. biograftur, vild med dans, vandkamp og fælles UNF-danse flere gange dagligt.

Det fællesskab, der opstår i løbet af UNF Matematik Camp er helt unikt, og gør at mange af både deltagere og arrangører vender igen år efter år. Det har igen i år været en kæmpe fornøjelse, og vi ser allerede nu frem til næste sommer!

Skrevet af Leonora Schønnemann Van Deurs (PR ansvarlig på UNF Matematik Camp 2024)